Terra cremada

Demà dijous 11 de març, a les 12h i a la galeria Tomás March de València, es re-inaugura l’exposició “Fragments d’un any” que la Unió de Periodistes Valencians tenia ja inaugurada al MUVIM.

Com el lector ja sabrà, la censura imposada a determinades fotos per part dels beatos peperos de la Diputació de València, va obligar els fotoperiodistes valencians a retirar la mostra del seu lloc original i va causar la dimissió de Romà de la Calle, fins el moment director del MUVIM i artífex de la magnífica labor que aquest museu venia realitzant, l’únic centre públic que quedava a la ciutat de València amb cara i ulls.

La política econòmica del PP ha arrasat el nostre teixit empresarial i social; la política sanitària ha acabat pràcticament amb la sanitat pública valenciana; la política d’ensenyament dels peperos ha deixat els escolars en barracons i sense llegua pròpia… i la política cultural dels nostres governants ha dexiat València convertida en terra erma i destrossada. El MUVIM era l’únic centre públic que quedava amb una programació local i internacional digna i competent (de l’IVAM de la Ciscar millor ni parlar-ne) i ara han aconseguit anorrear aquesta veu independent, moderna, il·lustrada, culta i molt valorada per la societat valenciana.

D’altra banda, és un encert de la Unió de Periodistes i del seu president Ximo Clemente haver pogut recompondre el desficaci amb tanta rapidesa i haver trobat una galeria (privada i independent) disposada a mostrar l’exposició censurada. Aquest gest de l’escena valenciana que no es deixa sotmetre al poder imperial de Camps, Rus, Rita, El Bigotes i tutti quanti, fa que no se’ns acabe del tot l’esperança: ¡encara queda fe a Israel!

Ir al inicio de página...

Comentarios:

Molt bona crònica Emilia. Gràcies

Lo dijo Paco el 27.03.2010 a las 20:57

Deja tu comentario...