Monk, San Francisco, València

Sharona Fleming és la infermera que acompanya l’expolicia Adrian Monk durant les tres primeres temporades de la sèrie televisiva que du el nom del protagonista i que interpreta l’actor Tony Shalhoub. Posteriorment, el personatge de la infermera és substituït per una altra ajudant, Natalie Teeger, tot i que Sharona reapareix en alguna altra ocasió posterior, fins i tot per a tenir un embolic amorós amb el capità Stottlemeyer.

Sharona Fleming, interpretada per l’actriu Bitty Schram, és una antiga ballarina d’streeptease dels casinos d’Atlantic City que s’instal·la a San Francisco amb el seu fill Benjie, de qui Monk aconsegueix fer-se amic (tant com Monk pot fer-se’n, d’amic), i que -casualitats de la vida- té un apartament al número 28 del carrer de València de la ciutat californiana.

El carrer de València de San Francisco és una de les principals artèries del cèntric districte de Mission Dolores, el nom del qual fa referència a la missió de “San Franciscio de Asís” que van fundar el 1776 Fra Juníper Serra (Petra, Mallorca) i Juan Bautista de Anza (natural de Sonora, Mèxic, amb ancestres guipuscoans), conjuntament amb el Presidi de San Francisco i que és l’origen de l’actual ciutat californiana. No oblidem que la Badia de San Francisco va ser descoberta uns pocs anys abans, el 1770, per l’expedició que comandava Gaspar de Portolà (nascut a Ós de Balaguer, la Noguera) després d’haver fundat San Diego i Monterrey. A l’expedició de 1770 viatjaven també Fra Juníper Serra, el militar Pere Fages (de Guissona, com el Petit de Ca l’Eril) i un contingent de la Companyia Franca de Voluntaris de Catalunya. Val a dir que la primera missa a la Mission Dolores la va fer el també mallorquí Francesc Palou, ajudant de Fra Juníper i que aquest Palou fou qui, clavant al terra una creu, va establir la frontera entre l’Alta Califòrnia (actualment als USA) i la Baixa Califòrnia (Mèxic) per tal de concretar els límits d’influència franciscana (al nord) i dominica (al sud), una vegada que aquestes dues ordres es repartiren el pastís que havia quedat lliure després de l’expulsió dels jesuïtes per part del rei Carles III.

Com acabem de dir, el carrer de València de San Francisco és un dels eixos principals del districte Mission Dolores i concentra una gran part de la vida cultural, social i nocturna de la ciutat.
Entre altres llocs, cal destacar que al carrer València es troben els famosos centres culturals Intersection for the Arts i Artists’ Television Access i també el teatre The Marsh i la biblioteca pública.

Al llarg de les seues voreres també es troba una de les més importants concentracions de bars i restaurants de la ciutat.
Per a menjar, cal recomanar, per exemple, el Valencia Pizza & Pasta, el també italià Lucca Ravioli Company o el Valencia Whole Foods. O altres d’especialitats ben definides com l’Herbivore, el We Be Sushi o el Jay’s Cheesesteak. I d’altres amb noms tan evocadors com Luna Park, Ti Couz, Frjtz, Puerto Alegre o Boogaloo’s. Tot un luxe!

I per a pegar-li al trago, res millor que apropar-se a garitos com Dalva, Skylark, Blondies, Phoenix, The Lexington Club i alguns altres més, entre els quals vull destacar l’Amnesia (sense cap referència eivissenca, sinó tot el contrari) i, especialment, el Monk’s Kettle (obviusly).

El que segueix essent un misteri és per què Bitty Schram va abandonar el seu treball a mitjan tercera temporada de la sèrie de Monk (quan fins i tot estava nominada per a un Globus d’Or), obligant els guionistes a inventar la inversemblant excusa que Sharona Fleming havia decidit tornar a casar-se amb el seu exmarit. No deixa de tenir interès la rivalitat entre les dues ajudants de Monk, la Sharona i la Natalie, que, tot i això i donat el caràcter lleuger de la sèrie, mai no va arribar a transformar-se en lluita de dones a la bassa de fang.

Ir al inicio de página...

Comentarios:

joder DJ , cuantas cosas sabes…

Lo dijo Rugido invernal el 20.03.2010 a las 13:12

…y todas inútiles

Lo dijo Porsifollo el 20.03.2010 a las 17:26

El diari “El Pais” publica un reportatge sobre el carrer València i el barri de Mission, amb informació actualitzada:
http://elviajero.elpais.com/articulo/viajero/conquista/Oeste/digital/elppor/20111230elpvia_1/Tes

Lo dijo Dj Pay el 30.12.2011 a las 10:10

Deja tu comentario...