Insomnia

Són ja les tantes de la nit. Demà (o em sembla que ja és avui) treballe i he de matinar, però encara estic enganxat a l’ordinador, perquè no puc dormir.

Fa una estona, TVE ha emés un programa de “Comando actualidad” dedicat als transtorns del son. Gent que no pot dormir o que no dorm bé per causes molt diverses: perquè ronquen, perquè viuen a la vora del tren o aprop d’un aeroport, perquè tenen apnea, perquè tenen convulsions, perquè tenen veïns amb malalties mentals que es passen la nit bramant com a desesperats, perquè tenen la “síndrome dels peus inquiets” (una malaltia temible, per a tornar-se bojos, que jo no coneixia) o, com un senyor que han tret de Polinyà de Xúquer, a la Ribera, que té transtorns de la conducta REM que el fan xarrar durant tota la nit, escridassar, pegar punyades com si estiguera boxejant i fins i tot caure’s del llit. O, en l’extrem contrari, la terrible desgràcia de la narcolèpsia. O, el pitjor cas de tots, una malaltia genètica i neurodegenerativa, l’”insomni letal familiar”, que pràcticament només afecta els bascos i que té l’orígen al comtat de Treviño (100 casos coneguts a tot el món, dels quals 50 a Espanya i 20 al País Basc), que fa que els malalts no puguen dormir mai: mortal i sense cap remei conegut. Impressionant.

Un gran programa, magníficament realitzat i de gran utilitat pública, al qual només li puc fer un retret, ja que han oblidat una de les causes més grans de l’insomni col·lectiu: les Falles de València.

Ja no sé ni quina hora és, però els tarats dels fallers -amb la complicitat dels irresponsables i impunes poders públics valencians- han assaltat els carrers i estan fent berbenes a cada cantó. Jo en tinc dues a la vora, una sota el dormitori i l’altra sota el menjador, per la qual cosa no serveix de res llevar-se del llit i anar-se’n al sofà, perquè allí el soroll encara és més estrident. I acopla i fa vibrar els vidres, perquè són uns burros de tacó que no serveixen ni per a muntar un sound system.

Sí senyor, són l’Orquesta Oasis o la banda dels Mochinos Escabechados, o algun altre pseudoproducte d’aquesta mena que els putos fallers han instal·lat a cada cantonada per a càstig de la resta dels veïns i que proclamen a tota València, a tota Europa i a tot l’Univers que pels collons de Rita en aquesta ciutat no s’ha de dormir mai. I fa igual que jo demà m’haja d’alçar prompte i, damunt, anar a fer faena a peu, perquè tampoc no funcionen ni els autobusos. I fa igual que la meua dona estiga malalta i que no puga ni descansar. I fa igual que el xiquet del veí estiga plorant des de fa hores perquè tampoc no el deixen dormir. ¡Que ens donen pel sac a tots! Ens ho tenim ben merescut per pixorros, que els ho hem deixat fer.

En aquesta ciutat fa tot igual. En aquesta ciutat segrestada per la barbàrie, el meninfotisme, la màfia, la xuleria, la corrupció, la ignorància més barroera, el quiero-y-no-puedo i els collons del clero fa igual tot: t’has de fotre i has d’acotar el cap, perquè si protestes, damunt et diuen que ets un mal valencià.

ordering generic medications online purchase neurontin money purchase, get online cheap medications at our Canadian pharmacy wellbutrin prescription from doctors online, get online cheap medications at our Canadian pharmacy purchase lasix online without prescription, purchase online with no prescription needed order doxycycline fedex, buying cheap tabs and pills online cod saturday norvasc, buying cheap tabs and pills online cheap order diflucan, buying cheap tabs and pills online premarin vaginal cream and cheap buy, cheap canadian pharmacy online buy flagyl er free shipping, get online cheap medications at our Canadian pharmacy baclofen no script, generic medications at lowest prices buy discount arimidex custom hrt, buy online meds – wide range of products cash on delivery online rxs zovirax,
Ir al inicio de página...

Comentarios:

Xe, ma que eres mal valencià!

Lo dijo González Pons el 18.03.2010 a las 11:22