Arqueologia electrònica valenciana


Remenant papers aquest Nadal per casa em vaig trobar el llibre d’instruccions de la cuina que em vaig comprar quan em vaig mudar allà per l’any 1997 i, utilitzant-los com a senyals, tenia dins aquests flyers de la protohistòria electrònica a la ciutat de València.

Més o menys era l’època de plena efervescència de col·lectius i productores com UHF, ANM, Spai Dens, Blue Tellina, Educative Sounds, Move, etc. etc., amb sales on es punxava només electrònica o alguna barreja d’estils, com el Gon, Long Track, l’ACTV i alguns més, molt abans de l’aparició de Le Club i tot el que allí va passar.

Un dels garitos pioners va ser Cabaret, instal·lat al carrer de la Bolseria núm. 11 (on posteriorment va haver un bar d’ambient brasiler, el Vinicius, em sembla, o igual ha xapat ja també), que tenia un espai interior batejat com “Salón Voltaire” i per on passava el millor de l’escena valenciana d’aleshores, de la mà del seu propietari, Gerardo, i del seu resident, Hal 9000, els quals, un temps després, van seguir la seua trajectòria junts durant anys des del Circus (al carrer de Dalt, també al barri del Carme, com l’anterior).

Si ens fixem amb la penya que hi pul·lulava trobem a moltes cares conegudes. Hal 9000, que actuava com a resident, i que només un any després seria convidat al Sónar. Dj Jaime, que supose que seria Jaime Romero, el qual poc després s’integraria en el col·lectiu Move (amb Blanco Añó, Dioni Sánchez, Fran Campos, etc.). Dj Pedro Bol (copropietari de la botiga Ultrasound Music). Dj Ruben –García?, el d’Eozon Records, coordinador del cicle (((vibra))) d’electrònica experimental i que també estaria en el Sónar 98. Cristian G. Martí, ben conegut a nombroses sales i festivals, propietari de 3mv disc-unit. Henge, tot un personatge que va arribar a treballar amb Psychic TV. Sandro Contri, que va compartir residència amb Cristian a les sessions Space d’ACTV. Richard Mckenze que em sembla que ha continuat per la sala Black Note…

Quins temps més bons i què joves érem, juas juas!!

order online generic and brand medications canada norvasc, order cheap medications here without a prescription arimidex cod next day delivery, buy cheap generic medications online neurontin with free dr consultation, order online generic and brand medications online buying zovirax, online ordering of meds order doxycycline with cod, cheap canadian pharmacy online flagyl cod no rx required, buy cheap generic medications online diflucan order, cheap online pharmacy cash on delivery lasix medication, online ordering of meds prescription order cheap baclofen, buy cheapest medications with overnight delivery no prescriptions needed for premarin, USA pharmacy – cheapest medications, huge discounts generic wellbutrin in australia online,
Ir al inicio de página...

Comentarios:

Molt bona troballa.
Quin moment mès Nostalgik. ;P

Lo dijo Chema el 21.01.2014 a las 21:43

El GON era genial los viernes noche, nada tenia que envidiar al antro mas underground de londres, recuerdo como si fuera ayer las paredes de las escaleras pintadas de fluorescente que te mareabas ya solo de bajarlas, el peso de la mugre que tenian las cortinas que daban acceso al final de la escalera, la barra de fibra de vidrio….. que recuerdos. Cada vez que paso por la puerta le hago una reverencia, una pena que nunca se volviera a abrir, ahi esta viendo pasar el tiempo.
Y que decir del Long Trax, donde se escuchaban los primeros compases de drumb & bass que llegaba a valencia. ;,,)

Lo dijo Roque Pope el 22.01.2014 a las 11:57

Així és, amic Roque, el pedigrí del Gon era espectacular. I el problema era eixir, que aquelles escales no hi havia manera d’encarar-les cap amunt de matinada… la majoria dels intents acabaves en el retrete, sense saber cap a on tirar.

La mugre de les cortines li venia de la seua vida anterior, el club de jazz Perdido (sempre la connexió jazz-electrònica!), un dels millors de la ciutat. Perquè aquella altra època del Perdido, els Tres Tristes Tigres o el Barro del carrer de Ripalda també tenia molla, molta molla…

Per cert, el mural de la façana del Gon i aquests flyers del Cabaret eren del mateix dissenyador, tot un pioner, a veure si endevineu qui era…

Lo dijo Dj Pay el 24.01.2014 a las 01:33

I per cert 2: la penya del Gon va estar programant algunes nits al Cabaret, abans d’independitzar-se (sense referèndum) i crear el propi Gon.

TANAKA……
GON!

Lo dijo Dj Pay el 24.01.2014 a las 01:36

Ay madre si el cajero de la CAM que había enfrente del GON hablara…. El que visionara las cintas de las cámaras de seguridad el lunes fliparía. Recuerdo también de aquella época o un poco mas anterior el Cráter y el Cobalto con sus vespas al mas puro estilo Quadrophenia aparcadas en la puerta, el Mosquito que era nuestra “primera parada” de camino al GON, el Forn donde comprábamos “tabaco” y después del GON si se terciaba nos dejábamos caer por el Metal….

Lo dijo Roque Pope el 24.01.2014 a las 12:04

Un intercanvi nostàlgic de p.m.!

¿El Cràter és el que estava per on està ara la Utielana, allà per darrere del Marquès de Dosaigües? Crec que a eixe no vaig anar mai…

Al Cobalto sí, esporàdicament, però no recorde exactament en quina època, supose que també per aquells temps…

Lo dijo Dj Pay el 24.01.2014 a las 19:16

No ese era el Metal, de hecho cuando salíamos del metal nos tapábamos las caras y salíamos corriendo porque somos de Utiel y los de la utielana nos conocían xD. El Crater estaba en ruzafa creo por donde estaba el también desaparecido pub Cronos.

Lo dijo Roque Pope el 27.01.2014 a las 11:55

Deja tu comentario...