Amores @ Octubre CCC

Concert extraordinari: celebració del 20 aniversari d’Amores Grup de Percussió

Octubre CCC
Sant Ferran, 12
46001 València

Dissabte 16 de maig a les 20h
Entrada lliure

Les propostes d’Amores Grup de Percussió es mouen sempre entre l’avantguardisme, la contemporaneïtat i la comunicació directa amb el públic. El seu estil interpretatiu és impecable i els seus concerts són viatges entre el minimalisme i el més rotund impacte sonor. En els seus programes estan sempre presents les obres de Steve Reich, John Cage, Thierry de Mey, Xenakis, Llorenç Barber o Carles Santos, entre altres.

Fundat el 1989, Amores està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. En la seua dilatada trajectòria, han desenvolupat un paper decisiu en l’evolució de la música per a percussió a l’Estat espanyol. Amores pren el seu nom de l’obra homònima de John Cage, compositor que ha influït enormement en el grup i a qui van retre homenatge en el Festival de Tardor de Madrid de 1991 estant ell present.

Solistes de la talla de S. Gualda (França), J. Vicente (Espanya), M. Burrit (USA), P.A.Q. (Alemanya), N. Rosauro (Brasil) o Anders Astrand (Suècia) han col·laborat amb el grup. Amores, a més, ha actuat en multitud de ciutats espanyoles i europees, així com als Estats Units, Argentina, Brasil, Taiwan o Corea del Sud, dins dels festivals de percussió i música contemporània més importants. També han participat en gravacions discogràfiques tant per a televisió com per a ràdio. En l’actualitat, Amores és grup resident del Palau de la Música de València, on realitza anualment un cicle de concerts de percussió.

Enguany, Amores celebren el seu vintè aniversari i volen festejar-ho a l’Octubre, amb l’espectacle titulat “Paisatges sonors”. “Paisatges sonors” imbrica el llenguatge de la música experimental amb l’espai, un passeig d’atmosferes sonores per les instal·lacions de l’Octubre amb la finalitat d’explorar els límits entre l’espai i el temps. Els sons emanen de la mateixa naturalesa de l’entorn mitjançant les ferramentes que aquest procura, tot per aconseguir una resposta en l’espectador més emotiva que racional.

Les peces de Reich, Barber, Riley, Chapi i Cage ressonaran per tots els racons de l’espai, conduïts per diverses ramificacions sonores que embolcallaran el públic en un halo de sons. S’escoltaran, sense solució de continuïtat i en un ordre aleatori, IN C, de Riley; 4.33, de Cage; Tinajas, de J.S. Chapi; Drumming i Music for pieces of wood, de Reich; Pàgines grogues i cupons de descompte, de Barber i Music de table, de De Mey.

Ir al inicio de página...

Deja tu comentario...